Εκτύπωση

 

 

 

Παραδοσιακές Αρκαδικές Συνταγές

Καγιανάς

Υλικά:

  • 2/3 της κούπας καλαματιανό ή μανιάτικο λάδι
  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • ½ κιλό παστό κομμένο σε λεπτές φετούλες ή κομματάκια
  • και ξεπλυμένο από το αλάτι
  • 8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση::


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σιγοβράζουμε στο λάδι μέχρι να πήξουν, γύρω στα 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε, σκεπασμένα για 10-15 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά. Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά:

  • Κολοκύθι
  • Αλεύρι
  • Μάραθα
  • Σκόρδο
  • Αυγό
  • Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση::


Ξύνουμε την ψίχα από το κολοκύθι στον τρίφτη και την στύβουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Κατόπιν ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μάραθα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά χτυπημένα και αλάτι όσο χρειάζεται και τα ζύμωνουμε όλα μαζί.Ύστερα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι τότε έτοιμοι για σερβίρισμα.

First